Veelgestelde vragen

Om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, adviseren we om de oven niet warmer dan 250 °C te stoken. Uitschieters zijn uiteraard geen enkel probleem.

Daarnaast raden we aan om, bij het starten, de oven langzaam naar de gewenste temperatuur te brengen. Het duurt ongeveer 1 uur om 200 °C te bereiken. (Haast en spoed is zelden goed)

We adviseren om kwalitatieve houtsoorten te gebruiken. Hiermee bedoelen we eik, berk, kers, … Ook dennenhout of paletten zijn mogelijk, maar het is erg belangrijk dat het gebruikte hout droog is. Gebruik dus zeker geen gelijmd of nat hout: zo haalt u enerzijds niet de gewenste temperaturen en krijgt u anderzijds een hoge roetafzetting op de buitenketel.

U moet rekenen op een levertermijn van ongeveer 5 werkdagen binnen België. Voor het buitenland is dit afhankelijk van uw land en woonplaats.

De wachttijd is afhankelijk van het gekozen model en uiteraard van de actuele voorraad. Wanneer de oven op voorraad is, kijkt u best even terug naar de vraag hierboven. Indien een model echter uitverkocht is, is de gemiddelde wachttijd 1 à 2 maanden. Indien u zeker wilt zijn van een oven die niet voorradig is, dan kan u zich altijd op onze wachtlijst plaatsen. Het spreekt voor zich dat deze bestelling ook officieel is.

Wij verpakken de oven altijd ongemonteerd, met alle accessoires apart op een Europallet. Dit om transportschade te vermijden. Hier voegen we ook een montagehandleiding aan toe, zodat u makkelijk de oven kan monteren. In principe gaat het enkel om het monteren van de 3 voeten, het uitpakken van de vuurvaste stenen en het plaatsen van deze stenen in de oven. De externe transporteur levert de oven tot aan uw deur.

Al onze ovens kunnen zonder probleem afgehaald worden in ons magazijn. De oven staat op een Europallet zonder dat de poten, vuurvaste stenen en toebehoren gemonteerd zijn. Bekijk de montagehandleiding voor verdere instructies voor het monteren van uw oven. Indien u over een aanhanger of camionette beschikt kunnen onze ovens zeker afgehaald worden.

Indien de oven voor professioneel gebruik dient, krijgt u een wettelijke garantie van 1 jaar. Voor particulier gebruik is dit 2 jaar. Uiteraard kan u ook buiten deze periodes altijd rekenen op onze service.

Omdat onze ovens niet enkel in België verkocht worden, is het voor ons onmogelijk de ovens te komen monteren. We voorzien echter een duidelijke montagehandleiding. Indien er zich toch moeilijkheden voordoen, kan u ons natuurlijk altijd bereiken. Ook voor service na verkoop zijn we te allen tijde bereikbaar, om samen met u een passende oplossing voor het gestelde probleem te zoeken.

Uiteraard! We hebben altijd verschillende modellen in ons magazijn die u kan komen bezichtigen. U bent altijd welkom tijdens onze openingsuren, dus ook op zaterdag.

Omdat we - op de thermometer na - onze ovens van A tot Z zelf produceren, kunnen we te allen tijde de onderdelen/toebehoren apart leveren. Onder het tabblad ‘toebehoren’ kan u de prijzen hiervan terugvinden.

Bij elke oven wordt er standaard een broodschep geleverd. Wenst u een ander exemplaar? Kijk dan onder het tabblad ‘accessoires’.

De oven wordt zonder wielen geleverd. Indien u de oven wenst te verplaatsen, voor buitengebruik bijvoorbeeld, dan kan u kiezen voor de optie ‘wielen’ (zie tabbladen). In plaats van de oven te monteren op een vaste schouw, volstaat 1 meter buis en een bocht in dit geval.

De lakken die we gebruiken zijn hittebestendig. Helaas zijn deze niet bestand tegen neerslag. U kan er wel voor opteren om de oven op wielen te zetten en deze bijvoorbeeld onder een overkapping te plaatsen. De oven moet steeds beschut staan, maar ook dan blijft de kans op oppervlakkige roestplekken reëel. Deze zijn eerder een esthetisch dan een functioneel nadeel.

Voor model 1-4 bedraagt de diameter van de rookafvoer 125mm. Voor model 5 bedraagt deze 180mm. Elke situatie is anders, en net zoals bij een houtkachel dient u dus te zorgen dat de rookafvoer voldoende ‘tocht’ heeft.

We hebben een grote voorraad kachelbuizen, bochten en toebehoren, dus dat is zeker mogelijk. We raden echter aan om op voorhand over uw specifieke situatie na te denken. Indien er sprake is van een lange transporttijd, omwille van de lange afstand bijvoorbeeld, raden we aan om deze buizen zo veel mogelijk bij uw lokale handelaar aan te kopen.

Contacteer ons
Waar kunnen we je nog mee helpen?